Calendarul evenimentelor
PNUD va susține în continuare sistemul de sănătate și protecție socială din Republica Moldova
27/09/2017

La 27 septembrie curent, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș a avut o întrevedere cu E. S.Dafina Gercheva, Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova(PNUD) şi Reprezentantul Permanent adjunct, Stefan Liller.

Oficialii au discutat despre colaborarea între Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale şi Reprezentanţa ONU/PNUD, proiectele implementate și cele în desfășurare și prioritățile de asistență pe viitor.

Astfel, Dafina Gercheva i-a vorbit doamnei ministru despre implicarea PNUD în procurarea medicamentelor pentru programele naționale de sănătate din Republica Moldova, în fortificarea capacităților ministerului de a asigura transparența, responsabilitatea și eficacitatea achizițiilor publice de medicamente și alte produse medicale și modernizarea condițiilor de depozitare a MoldFarma în conformitate cu standardele internaționale.

„Voi sprijini în continuare ministerul și voi acorda suportul tehnic necesar în realizarea obiectivelor reformelor atât din sistemul de sănătate, cât și din cel social”, a declarat Dafina Gercheva.

 

La rândul său, Stela Grigoraș a apreciat conlucrarea eficientă între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agențiile ONU din Republica Moldova și a mulțumit pentru suportul continuu în promovarea politicilor şi a reformelor necesare ţării noastre.

„Colaborarea cu PNUD pentru sistemul medical și domeniul protecției sociale este foarte importantă la etapa actuală, în contextul șirului de reforme pe care ni le-am propus”, a subliniat doamna ministru.

Oficialii au pledat pentru continuarea proiectelor lansate și stabilirea priorităților de colaborare pentru perioada următoare. Domeniile prioritare fiind planificarea achizițiilor de medicamente pentru anul 2018, elaborarea și implementarea unui software de gestionare a stocurilor pentru a avea mai multă date pentru achizițiii, asistență tehnică și expertiză în reformarea domeniilor ocupării forței de muncă, egalității de gen și protecției copilului.