Despre noi

Bine ați venit pe Platforma de comunicare www.e-copil.md!

Acesta este un spațiu on-line de comunicare interactivă și un mijloc de partajare a informației, creat pentru a favoriza schimbul de experiență și învățare continuă pentru toți cei interesați de bunăstarea copilului și consolidarea familiei, precum și pentru a facilita aplicarea în practică a informațiilor publicate pe această pagină. Este o platformă dedicată atât profesioniștilor din domeniul protecției copilului și familiei, cât şi părinților și copiilor.

Vizitând această Platformă, aveți posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate puternică națională, dar și internațională care promovează dreptul copilului la o familie sigură şi protectoare.

Aici învățăm unii de la alții, oferim și primim sprijin, asigurând, în același timp, o interacțiune și un feedback prompt pentru a facilita abordarea atât formală, cât și informală a subiectelor de importanță majoră pentru fiecare participant.

Ca și comunitate de profesioniști depunem eforturi pentru a crea un mediu sigur și incluziv pentru toți copiii, dezvoltând programe axate pe asigurarea bunăstării copilului și familiei. Această abordare asigură un proces sistematic de observare a copiilor din perspectiva domeniilor de bunăstare; promovează oferirea suportului necesar şi la momentul potrivit copilului și familiei lui, în cadrul serviciilor universale, cu implicarea profesioniștilor relevanţi şi a serviciilor specializate; încurajează părintele/îngrijitorul copilului să declare îngrijorările de bunăstare a copilului; consolidează capacitățile familiei pentru creșterea și educația copilului prin dezvoltarea abilităților parentale și conectează familia la resursele din comunitate.

Accesând platforma de comunicare:

VEȚI FI INFORMAT: acest website cuprinde știri, articole, publicații, resurse pentru formatori, webinare, filmulețe și multe materiale relevante pentru activitate și studiu individual.

VEȚI STABILI O COMUNICARE, SCHIMB DE INFORMAȚII ȘI EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ: puteți comunica sau discuta pe forum despre diverse cazuri cu alți profesioniști din țară, puteți afla despre evenimentele tematice planificate sau în proces de desfășurare, puteți să participați la webinare și la alte activități propuse pe Platformă.

Pentru a cunoaște ce alte posibilități și avantaje mai oferă această Platformă, Vă îndemnăm să consultați și Ghidul utilizatorului.

Vă invităm, așadar, să fiți parte a Platformei, să deveniți membru, să participați activ pe forum, să partajați această comunitate de practică, pentru a contribui la edificarea unei echipe de profesioniști care să acționeze împreună pentru asigurarea bunăstării copilului și familiei din Republica Moldova.