Noutăți
În premieră, un grup de tați incluși în programul Mellow Parenting
25/01/2019
 

Primul grup de tătici din raionul Ungheni a avut posibilitatea, în premieră, să-și  îmbunătățească cunoștințele și relația cu copiii lor, participând la programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting”. La finalizarea sesiunilor de grup participanții și-au împărtășit emoţiile şi experiența acumulate în program: 

Oleg ”Recunosc că de la început dorința mea de a participa la program nu a fost prea mare, având în vedere și lipsa de timp. Acum însă sunt mulțumit de decizia luată. Am învățat să acord mai multă atenție fiului meu, găsim ambii compromise. Am învățat să-l ascult, fiindcă până acum exista regula - eu sunt tata tu ești copilul”.

Andrei ”Grija și afecțiunea mea față de copilul meu m-a făcut să accept să particip la program, fiindcă înțelegeam că nu cunosc cum aș putea să-l ajut în dezvoltarea lui, să învețe să socializeze cu semenii lui. Recomand și altor tați să participe la program”.

Radu ”Îmi pare rău că programul a luat sfârșit, am învățat multe lucruri, iar părerea mea despre cum e să fii un părinte adevărat s-a schimbat radical, mi s-au deschis ochii. Copilul s-a simțit bine cu mine în acest program, astfel am petrecut mai mult  timp cu el”.

Vasile ”Și eu am învățat cum să vorbesc, să mă comport, discut cu fiica mea. Mulțumesc că mi-ați oferit această posibilitate”.

Programul ”Mellow Parenting” are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară. În cadrul programului se folosesc tehnicile reflexive și practice pentru a le permite părinților să-și adreseze problemele personale și cele de creștere a copiilor. Un grup tipic Mellow durează 14 săptămâni, câte o sesiune în fiecare săptămână. Programul se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv.

Programul de educație parentală ”Mellow Parenting” a fost iniţiat în anul 2016, în premieră, pentru Republica Moldova de către AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” cu suportul UE si World Childhood Foundation. 280 părinți din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni, Soroca, Sîngerei, Orhei și mun. Chișinău au beneficiat până acum de acest program fiind sprijiniți să-și îmbunătățească abilitățile părintești și relațiile cu copiii lor.

La moment programul este desfășurat în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul proiectului de dezvoltare ”Programul Mellow Parenting” finanțat de World Childhood Foundation.